Účast členů katedry na materiálové konferenci v Portugalsku

Petra Bulavová a Julien Parmentier se zúčastnili ve dnech 5. – 10. 3. 2017 mezinárodní konference „5th International Conference on Multifunctional, Hybrid and Nanomaterials“, která se konala hlavním městě Portugalska, Lisabonu.

 

Konferenci navštívilo téměř 1000 účastníků, přičemž odborná náplň byla rozdělena do tří Sympozií:

  • Sympozium A: Biohybridní, bio- a biologické materiály
  • Sympozum B: Funkční hybridní nanomateriály, nanokompozity a jejich aplikace
  • Symozium C: Funkční porézní materiály.
untitled-9147
untitled-8987
untitled-8993

 

Přednášky probíhaly paralelně v 5 sekcích, dále byly organizovány 3 posterové sekce. S Julienem jsme hlavně usadili v Sympoziu C, kde jsme vyslechli hodně přednášek o porézních uhlíkatých materiálech, i v posterech jsme si našli své.

Sami jsme byli aktivními účastníky konference:

  • Petra Bulavová, Julien Parmentier, Václav Slovák: Mesoporous carbon monoliths prepared by soft templating process (přednáška).
  • Václav Slovák, Petra Bulavová, Tomáš Zelenka, Julien Parmentier, Gabriela Hotová, Eva Kinnertová, Jana Štefelová: Porous carbons for adsorption applications (poster).
  • Yuso A.M., Fina M., Nita C., Fioux P., Parmentier J., Ghimbeu C.: Soft- and Hard-templating synthesis of sulphur-doped porous carbons (poster).
untitled-9153
untitled-9044
untitled-9105

 

Kromě přednášek jsme se zúčastnili úvodní recepce a konferenční gala večeře. Z portugalské kuchyně jsme ochutnali místní Bacalhau, což je treska podávaná s grilovanou zeleninou, tradiční portugalské sladkosti a samozřejmě portské víno. Ve volném odpoledni jsme „prošmejdili“ centrum města, ale i pobřeží Atlantského oceánu.

Odborně nabitá, společensky vhodně zorganizovaná konference v historickém městě na pobřeží oceánu s teplotami vzduchu okolo 25 °C, tak by se dala jednoduše popsat tato konference :).

untitled-8909
untitled-8997
untitled-9035
untitled-9052
untitled-9157
untitled-9170
untitled-9225
untitled-9184
untitled-9244