Erasmus+ v Granadě

Dvě studentky navazujícího magisterského programu Lucie Přidalová a Bára Komárková se v měsících září a říjnu 2017 zúčastnily praktické stáže na Univerzitě v Granadě v rámci projektu Erasmus + traineeship.

 
Cílem jejich stáže byla charakterizace připravených modifikovaných mezoporézních uhlíkatých materiálů dostupnými technikami na přijímající instituci. Také se v rámci stáže seznámily s novými metodami přípravy mezoporézních uhlíků a vyzkoušely si samy měření na vybraných analytických přístrojích. Nabyly nové vědomosti nejen v oblasti adsorbentů, ale také v oblasti fotokatalýzy a antibakteriální aktivity, kterými se ve své praxi zabývají a v neposlední řadě si zlepšily úroveň anglického jazyka.

Oddělení uhlíkatých adsorbentů v rámci katedry anorganické chemie se řadí mezi světovou špičku v této oblasti. Stejně tak i Granadská univerzita je vysoko v žebříčcích hodnocení nejen v rámci Španělska, ale také celosvětově. Také proto je studentským městem se vším všudy, které ročně navštíví až 2000 zahraničních studentů v rámci projektu Erasmu.

Během svého pobytu měly studentky možnost procestovat většinu turisticky zajímavých cílů v oblasti Andalusie. Nevynechaly krásy národního parku „Sierra Nevady“ či „El Torcal“, centra i okolí historických měst, kamenité pláže, návštěvu koridy či výlet na Gibraltar.

Především historické centrum, pohodová atmosféra, ochota, pozitivismus a neuspěchanost místních lidí dělá z Granady téměř ideální místo pro takovýto pobyt. Celkový dojem umocňovalo nádherné teplé počasí, za celé 2 měsíce pršelo jen dvakrát a odpolední teploty neklesly pod 25 °C. V neposlední řadě podpořilo příjemný pocit z pobytu typické španělské „Tapas“ a místní víno.

Slečny si z Granady dovezly spoustu nových informací, analytických dat, poznatků a zážitků, které se Vám mohou stát opravdu jen ve Španělsku…

hdr
01
03
hdr
hdr
hdr
hdr
08
hdr
hdr
11
hdr
hdr
hdr
hdr
hdr
hdr
hdr